12 augustus 2011

Meest bezochte vakantiebestemming onder Nederlanders 2011







Populair!

Heel veel Nederlanders gaan op vakantie in Frankrijk. Het worden er steeds meer. Veel mens gaan skiën in de Franse Alpen. Wintersport in Frankrijk is een aanrader! Veel mensen gaan in de Middellandse Zee zwemmen, of ze gaan naar een badplaats bijvoorbeeld Nice of Cassis. Ze gaan ook naar meren, bijvoorbeeld Regional de la Foret. Veel mensen gaan naar dorpen en steden. Om de Eifeltoren bijvoorbeeld in Parijs te zien. Ook wandelen er veel mensen in de bergen, de Alpen of Pyreneeën. Frankrijk is onder Nederlanders de meest populaire vakantiebestemming.



Waarom?
De populariteit van Frankrijk onder Nederlandse vakantiegangers is goed te verklaren. Het land heeft veel verschillende streken met ieder een eigen karakter. Ook dat maakt Frankrijk zo populair, er is werkelijk voor ieder wat wils. Populaire streken zijn onder andere Bretagne, de Dordogne, Normandië en Aquitaine.

Klimaat.
Frankrijk heeft de naam “Het land met de vier jaargetijden” en dit mag dan ook wel zo genoemd worden. Het scala aan landschappen in Frankrijk valt ook onder zoveel verschillende klimaten dat er altijd wel ergens een zonnige plek te vinden is. Zelfs in de winter! Dit maakt Frankrijk dan ook een geweldig vakantieland in alle jaargetijden.
Wanneer het in ons land nog te koud is om te zwemmen in de zee, kan dit in Frankrijk wel al. De Baskische kust en de kust van Corsica zijn al goed opgewarmd door het juiste klimaat en het fijne weer in dit gebied. De Elzas, de Provence en de Cote d`Azur zijn nu al in de zomer aangeland en er schijnt eigenlijk altijd een warme zon.


Imane B. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten