16 augustus 2011

Ramadan.

De ramadan is een speciale maand in de islamitische kalender, waarop tussen schemer voor zonsopkomst en zonsondergang gevast wordt. Ramadan wordt daarom ook wel de vastenmaand van de moslims genoemd. Het exacte begin van de Ramadan is afhankelijk van het verschijnen van de sikkel van de nieuwe maan.
Het vasten wordt gezien als vorm van zuivering van de ziel en bedanking van Allah voor alles wat hij gegeven heeft. De ramadan leert mensen zelfdiscipline. De moslims voelen en tonen verbondenheid met arme en hongerige mensen elders op de wereld.


Ramadan is de gezelligste maand van het jaar en geeft de vastenden een gevoel van verbondenheid. Kinderen beginnen rond hun tiende, twaalfde jaar af en toe een paar dagen mee te doen.


Zwangere of zogende vrouwen, zieken en reizigers, soldaten in oorlogstijd zijn vrijgesteld van vasten, maar moeten de gemiste dagen later wel inhalen.


Je mag tijdens de Ramadan geen geslachtsgemeenschap hebben, er mag niet gegeten of gedronken worden en ook niet gerookt.


tot slot een korte interview.

1. Hoe bereid jij je voor op de Ramadan?
Ik bereid me niet echt voor. Mijn ouders die kopen wel verschillende soorten koek en zoetigheden maar voor de rest valt er niet echt wat voor te bereiden.
dit is griwech, een lekkere, zoetige koeken- soort.

2. Wat gebeurd er tijdens de Ramadan?
Tijdens de Ramadan vasten alle moslims m.u.v. zieke mensen, zwangere vrouwen enz.
We eten dan pas als het donker word.

3. Noem een aantal rituelen en symbolen bij het suikerfeest.
Er zijn bepaalde soorten gebeden die worden uitgevoerd tijdens het suikerfeest.

4. Geef je mening over de Ramadan en het Suikerfeest.
Ik vind de Ramadan een supergezellige maand, En het suikerfeest is ook erg gezellig je gaat in de ochtend naar je oma en opa waar al je tantes en ooms er ook zijn je eet daar gezamenlijk en iedereen heeft nieuwe kleren. Vaak krijg je ook geld van je ouders en familie.

Door; Imane .







Geen opmerkingen:

Een reactie posten